Ježíškův pomocník aneb pár tipů na ověřené dárky

Když vaši milí na otázku: ,,Co bys chtěl/a od Ježíška?”  odpoví ,,Nic nechci, všechno mám,” podáme vám pomocnou ruku. Dali jsme pro vás dokupy tipy na dárky a značky, které udělají radost všem a které bude váš milý používat a obdivovat minimálně celý rok 2023. 


Pro mámy a babičky. Zkrátka pro vás a ženy vašeho života. 


Kosmetika a elixíry od slovenské značky Malinna jsou ztělesněním čistoty a radosti. Malinna si většinu ingrediencí sama pěstuje. Stará se o ně s láskou, respektem a oddaností. To všechno je pak znát na kvalitě produktu. Jejich elixíry jsou blahodárné pro tělo i duši, kosmetika rozmazlí každou pleť a packaging sluší každé koupelně. 


Milovníkům papíru, organizace a nejrůznějších papírenských radostí vyberte něco z Kartotéky nebo Papelote. Kartotéka je pražské, přenádherné papírnictví, které nemá v českých kruzích obdoby. Nabízí kvalitní produkty od českých i zahraničních značek, které vnesou krásu a systém do všech kabelek i životů. Papelote to s námi umí! Milujeme jejich diáře, to-do listy i fotoalba. My sami fotoalba od Papelote rovnou naplňujeme fotkami vnoučat a pak je darujeme babičkám a dědečkům. 


Jsou kuchařky, které člověk nevytáhne, jak je rok dlouhý. A pak jsou tady ty, které zachraňují několikrát do týdne.Mezi ty druhé patří třeba kuchařky od Green Kitchen (nejnovější Quick + Slow už máme na dopisu pro Ježíška), One: Pot, Pan, Planet od Anny Jones a všechny kuchařky od Jíme Zdravě.


Kam pro svíčky? Ke slovenským So slow, českým Yellow Candles a Jakko candles. Všechny nebesky voní, jsou netoxické a překrásně zabalené. Od Yellow Candles nás baví hlavně totem ze včelího vosku. 


Šperky jsou ultimátním dárkem, se kterým horko těžko šlápnete vedle. My pro ně chodíme buď do Du couer nebo se stavíme na Tržiště šperků.


Keramika je další dárek, který zaboduje u všech dívek a žen, od kamarádek po babičky. My milujeme všechno, co projde rukama Káji z InAugust a holek z PIHA ateliéru. Všechny jsou tak milé, šikovné a zapálené pro hlínu, že nebudete vědět, co dřív koupit (sobě i ostatním).

      
       

 

I my z dekids.cz pro vás připravujeme jednu keramickou novinku, ze které bude mít radost každá milovnice kofeinu. #comingsoon Ke keramickému hrnku přihoďte rovnou čaj ze Sonnentoru nebo od Bohunky z divoce, která všechny bylinky sbírá ručně na ztichlých loukách.  


Pro vaše kulihrášky

Prosvěcovací pohádky ze Stínosvěta doporučujeme, kudy chodíme. Uspávání je díky nim ještě zábavnější a milejší. K tradiční pohádce před spaním přidávají ještě hru světla a stínu, která děti vtáhne do děje a nepustí je, až když vstoupí do říše snů. 


Předplatné jsou dárek, který nepřestává dávat. Tím nejlepším je podle nás předplatné z knižního světa. My už několik let milujeme a kupujeme Flowers & Dinosaur University od Book Therapy.


Cokoliv od Pikle je dobrá volba. Vyrábí v Česku z přírodních materiálů. Poctivě, originálně, obdivuhodně. 


Kameny od Stapelstein už do vás na Instagramu určitě trkly. My na ně nedáme dopustit. Jsou dražší, ale naše děti (od 2 let výš) si s nimi hrají takřka denně. A my s nimi! Skáčeme po nich přes lávu a používáme v opičích dráhách, učíme se na nich barvy, dáváme si je na záda jako krunýře nebo si do nich sedneme (tedy spíš naši junioři a točíme se.


Značky Korkii a Puun milujeme a chceme vidět i pod našimi smrčky. Korkii vyrábí hračky, nábytek a nejrůznější doplňky z korku, Puun chce dětem nabídnout hračky, které jsou jiné, z přírodních materiálů. Takové, které rozvíjí představivost, motoriku a podporují dětskou fantazii.

Pro holčičky bychom doporučili ještě sponky, třeba od našich kamarádů z luffa atelier

 

Pro muže vašeho života

S dárky pro muže se občas trošku víc trápíme, protože jejich Všechno mám! nebere konce. I tak jsme ale přišli na dárky, které u nich, troufneme si tvrdit, spolehlivě zabodují.


Co u stromku sklidí zaručeně úspěch? Třeba voucher k oblíbenému barberovi nebo masérovi. Máte doma milovníka kávy? Tak mu dejte kávové předplatné nebo několik pytlíků kávy z různých pražíren. Můžete si pak spolu udělat domácí degustaci a užít si společně strávený čas (a kafe!). 


Dárek všech dárků? Víkend bez dětí! Co si budeme povídat, rodičovství je velký a nádherný dar, ale pracovat na společném vztahu a blízkosti je občas potřeba. Proto už teď domluvte hlídání u babičky, zamluvte pokoj nebo chalupu vašich snů (ahoj amazing places) a užijte si párový teambuilding. Jen ve dvou! Bez starostí o to, kdo koho kdy vyzvedne, co bude k večeři nebo kdo koupí pleny.


Poctivý župan od české, sympatické značky Lejaan je další sázka na jistotu. Je měkoučký, kvalitní a nesmírně pohodlný. K županu přihoďte ještě voucher na volný večer u Netflixu nebo mistrovství světa a úspěch bude zaručen. Bonus: Župan od Lejaan je unisex, takže si ho od muže můžete půjčovat.

 


Naše děti i partnery vedeme k tomu, že esencí Vánoc nejsou dárky. To nás samotné naučili Grinch i naši (pra)rodiče. Podstatou svátků je zpomalení, válení se u pohádek s drobečky od cukroví všude okolo a náručí plnou našich blízkých. Tak si to všechno užijte na maximum. Po tomto krušném roku si to zasloužíte!