Kam pro ty nejlepší dětské kousky?

 

Móda celkově a především ta dětská mě opravdu baví. Za těch pár let co jsem mámou, jsem posbírala už pár tipů, proto jsem pro vás sepsala takový malý návod, kde se dá fajn nakoupit. 

 

  • Lokálně v secondhandech. Nakupování v secondhandech má svá pro i proti. Vyžaduje větší dávku trpělivosti a trošku štěstí. Ne vždy najdete přesně to, co potřebujete. Na druhou stranu vám ale můžou do nosu cvrnknout úžasné poklady za málo peněz a pocit úspěšného lovu je k nezaplacení.

Já nejčastěji chodím do Textile House. Jejich pobočky najdete po celé České republice. Většinou se tam zastavím, když mají novou kolekci. Už jsem tam objevila spoustu udržitelných kousků. Secondhandy typu Genesis nebo Charley Fashion jsou cenově příznivější, ale najdete zde věci spíše věci z fast fashion. 


Mým favoritem mezi pražskými sekáči je i obchod s dětským zbožím Skákal pes, který nově sídlí na Francouzské ulici a také vykupuje kousky. Občas tady najdete spoustu lokálních značek. Pokud se zastavíte s vašimi dětmi, můžou si zkrátit dlouhou chvíli v super dětském koutku a vy se můžete věnovat nákupům.

 


  • Většinu věcí momentálně nakupuji online, nejvíc na vinted.cz nebo na brumla.cz. S online sekáči se roztrhl pytel. Je jich vážně hodně a stojí za to mít je v hledáčku. Pokud jste aktivní na Instagramu, nezapomeňte tam zajímavé sekáče sledovat. Právě tam totiž často zveřejňují svoje novinky.

  • Spousta e-shopů s udržitelnou módou vykupuje své udržitelné značky a oblečení dává druhý život. E-shop Wildmoon má sekci Second moon, kde pořídíte udržitelné kousky, které už někdo nosil a miloval. Na e-shopu Vivababy najdete sekci Viva Bazaar. Slovenský secondhand Bambi et Poupette pro vás vybírá ty nejlepší udržitelné kousky ve Francii. A tím seznam nekončí.


  • Spousta maminek prodává své oblečení přes Instagram. Zbožňuji například Viktor Posílá dál, nejstylovějšího Viktora a jeho neméně stylovou mámu z Brna.

  • Nechcete hromadit spoustu oblečení? Především pro malé děti doporučujeme využít půjčovny. Třeba Ebuu, Bouandslun nebo slovenskou Peopia.

  • Když se mi nedaří najít to, co právě hledám, v preloved sekcích, online bazarech ani sekáčích, zamířím k nějaké z oblíbených českých i zahraničních udržitelných značek. Cenově jsou dražší, ale kvalita je skvělá. Občas se vám navíc poštěstí pořídit něco ve výprodejích. 

           

Jaké značky mě baví a plní skříně Mattyho a Teddyho? Tady máte pár tipů na naše oblíbence:

Wolfkids - Sem si zajděte pro úžasné pletené svetry. 

Mile – Jejich skvělé punčocháče a další kousky vynosíte na maximum a navíc teďka mají úžasnou letní kolekci Kámoši z milej ulice. 

Moe – Pohodlné ponožky, legíny a taky barefoot capáčky k vašim službám.

Šimido – Je libo vílí a skřítkovská móda?

Luffa - úžasné sponečky pro malé princezny

Mydiobo - ,,Ďobo” čepice a klobouky potřebuje každý malý dobrodruh.

Shark in the park – Máte doma pořádně cool holku nebo kluka? Račte sem.

Dobrý kohout neskáče - Vítejte na poctivých vesnických prázdninách u babičky a dědy a současná kolekce Ve zdravém těle zdravý duch je naprosto skvělá. 

Boxxkids - Trendy pohodlné dětské oblečení pro malé minimalisty.

Kidmess – mušelínové království

 

 

Jen se leje – Venku se kaboní? Do Jen se leje si zajděte pro kabátky a doplňky do nepříznivého počasí. 

Treehouse Studio - dříve značka ŠiBabi neotřelé kousky pro všechny objevovatele. 

Skvělých značek i v zahraničí je samozřejmě mnohem více, ale o tom až zase někdy příště. Krásný zbytek června. 

 

Evi and the boys xxxx